OM ØRFK

Østfold Rasefjærfeklubb (ØRFK)


Foreningen ble  stiftet den 22.2.1982 på Miranda i Rakkestad under navnet Østfold Fjærfeklubb. I 1987 ble navnet endret til Østfold Rasefjærfeklubb.
Initiativtaker til å starte en fjærfeklubb i Østfold var Terje Nærland. Han var opprinnelig fra Rogaland.
Nærland ble valgt til klubbens første formann. Nærland hadde sine kontakter fra sitt hjemfylke, ellers omkring i Østfold og andre steder.
Det var mange flotte hønseraser i Østfold på den tiden.

Vi har medlemmer i alle aldre og tar gjerne imot nye. Ingen for gammel, ingen for ung. Foreningens oppgave er å samle alle fjærfeinteresserte, skape interesse for og drive med renrasede dyr.

Det er mange som har gjort en stor innsats i klubben. Elliot Bjørnli, som dessverre døde i 2006, lagde landsforbundets blad, Hobbyfjærfe i mange år. Trond Hansen og Johan Viker har lagt ned stor innsats for å få skikk på norske jærhøns, noe de har lykkes med etter mange år med avlsarbeid. De har i tillegg avlet fram og fått godkjent norske dvergjærhøns.

Vi prøver så godt vi kan å arrangere lokale utstillinger. Vi har arrangert landsutstillinger og vi deltar i landsutstillingene som blir arrangert hvert år, norske og danske. Vi besøker andre klubber og vi tar i mot besøk av klubber som ønsker å besøke oss og se på rasene våre medlemmer har.

Vi har våre medlemsmøter første tirsdag i måneden. Høsten 2009 byttet vi møtelokale. Stedet er Sanitetshuset i Borgenveien 8, på Borgehaugen i Sarpsborg. Der tar vi opp temaer, presenterer månedens rase, har utlodning, kaffe og noe godt å bite i. Her er alle hjertelig velkomne. Er det noe du lurer på, kan vi nesten garantere at det er noen som har et svar å gi deg.

Tror du at dette er noe for deg?
Møt opp og bli kjent med oss og vår fantastisk flotte hobby!
 

Tommy Johansen-Jevtic 13.05.2020 07:26

Hei
Vi ønsker å kjøpe kyllinger av høner som går gått sammen med Australorps. Vi vil gjerne ha litt store og rolige raser. Glad for alle forslag.Vi bor i Ski

Nyeste kommentarer

15.10 | 15:54

Hei, noen som selger Barnevelder? Ute etter 4 høner og en hane. ...

10.10 | 00:15

Når er neste utstilling ?

30.06 | 19:24

Kan jeg slippe en liten høne inn til nyfødte kyllinger ?? Odd arne

12.01 | 11:22

Javel.