DANMARKSTUREN 2008
Klubbens medlemmer reiste fredag den 30.6.08 til Danmark. Vi skulle besøke Sorø og Slagelse krets. Vi besøkte mange flotte hager med mange fine raser av
Lørdag morgen ble vi møtt ev Eric som skulle være vår guide denne dagen. Eric hadde mye å fortelle mens vi kjørte. Vi fikk en flott innføring i historien om de steder vei passerte. Første stopp på turen var i Sorø fjærfekoloni.
Sorø fjerkrækoloni hadde mange fine raser og mange fine løsninger for volierer og utegårder. Her ble vi møtt av formann Leif Jensen, av Jette, Klaus, Gerda og Grethe.
Klaus og Leif var hele tiden tilgjengelige for å svare på spørsmål og fortelle. Damene hadde laget i stand deilige kaker og vi fikk servert kaffe, sodavand og øl. Det smakte deilig i varmen.
De andre oppdrettere vi besøkte hører til Slagelse krets.
Turen gikk så til Lone og til hennes flotte silkehøns og for ikke å snakke om hennes hage. Jeg drømmer fortsatt om de "grå silkene". Det var et skjønt sted som mange kunne tenke seg å kopiere. Her ble det fotografert og Lone svarte villig vekk på alle spørsmål vi hadde. Vi fikk også hilse på hundene hennes .
Vår guide var streng og fulgte klokken. Det var nødvendig. Det er ikke bare bare å holde 17 hønseglade nordmenn i øra, men Eric klarte det bra.
Turen gikk videre til Else og Jørn Olsen. De hadde bygget et flott hønsehus bak boligen sin. De bodde midt inne i et villastrøk. Der bodde hans danske landhøns. Jørn fortalte historikken til den danske landhøna, hvordan den ble skapt, hvordan den nesten var utrydda, men at en skolelærer Nilsen satte i gang med å finne frem til personer som hadde denne rasen. Han fortalte også hvordan de hadde begynt med høns. De hadde en fantastisk flott hage. Vi gikk vi rundt og beundret, samlet inntrykk, fotograferte og spurte masse. Det var noen blomster som ikke er kjente for oss. Mange vekster og planter som vi ikke kan ha i Norge, pga av kulden om vinteren.
Tiden gikk fort og det var dags å ta farvel med vertskapet. Vi fikk se en fantastisk utsikt fra en liten terrasse foran huset. Eric fortalte oss om de tre kirker man kunne se fra stedet vi stod.
Så kom turen til frokosten. Den ble inntatt i Bredlunds Bryghus i Slagelse. Det var en suksess. Stedet var unikt. Med en flymaskin, hvor deler av den var bygd inn i bygningen. Det var spesielt og ha så god plass inne i et fly når man spiser...,
ikke trangt for føttene der, nei.
Pausen gikk fort og det var på tide å sette kursen ut til Eigil Andersen. Her var det arabiske trommeduer som gjorde et veldig inntykk. Eigil slapp dem ikke ut. De var på stedet hos ham.
Eigil hadde Sussex, store Wyandotter og Orpington. Her var kyllinger i mange alderstrinn. En trenger noe å ha å velge i om man tar sikte på å vinne utstillinger...
Eigil hadde vært formann i klubben i mange år og han hadde sittet i hovedstyre i 20 år. Han viste frem sin flotte premiesamling og sine flotte championater. Det var også bilde av den stolte høne el. hane som hadde fått championatet i diplomet, en ide å ta med seg til våre championater.
Det ble servert kake og drikke til de som ville ha.
Neste oppdretter var
Georg Olsen som har Orpington. Vi ble møtt av ekteparet Olsen, samt en kjempesøt jaktlabrador på 6 måneder.
Inne i hagen hadde Georg mange fine høner og haner, duer, svømmefugler og et par gjess.
Her fikk vi se mange flotte raser i fine farger. De store Orpington er noen flotte dyr. Det lå også "julemat" og koste seg i sola. De var ikke så store ennå. Vi ble fortalt hvordan de begynte med høner og hvordan de fikk tak i den gule orpington. Kona jobbet i hjemmesykepleien og hadde vært hos en eldre herremann da hun fikk se den gule orpingtonen. Artig å høre historien bak dette. Forøvrig hadde de anlagt en flott dam utenfor huset, med gullfisk i...
Siste oppdretter var formannen i Slagelsen, Jan Larsen. Her ble vi møtt av Jan, hans kone Conny og sønnen. De hadde bygd opp en utrolig flott gård til fjærfe, hadde Danske Landhøns og mange fine ender. De hvite Luttehøns var flotte. Jan fortalte hva han hadde hatt av raser før fugleinfulensaen slo til. Han hadde kuttet ut flere raser. Det var flotte løsninger i utebura til svømmefuglene.
De hadde også en kjempeflott rosehage. Synd at vi kom før blomstringen, men kanskje vi kommer en måned senere en annen gang, når rosene står i blomst. Det hadde nok vært et syn. Vi hadde hatt en flott dag med mange inntrykk. Vår guide, Eric, hadde hatt en lang dag, men var like blid. Vi hadde med gaver til alle vi besøkte og en pin/jakkemerke med klubbens logo. Dette fikk også Eric.
Etter en god dusj på hotellet hadde vi felles middag i restauranten der.
Søndagen besøkte vi et stort blomsterutsalg. Det bare bugnet. Et "loppe-bruktmarked", som var utrolig stort, var vi også innom. Her kunne man kjøpe det meste, både gammelt og nytt.
Siste stopp på turen vår var i Birkegårdens haver. Det er opprinnelig et gårdbruk som er bygd om til et anlegg med flere forskjellige hager med forskjellig innhold. Alle bør besøke dette stedet! Utrolig godt for sjela.
Vi gleder oss allerede til ny tur i 2009.
Den går til Roskilde Dyreskue, første helgen i juni.
Besøk hos oppdrettere står også på programmet.
Medlemmer, meld dere på!
fjærkre. Vi har tatt med oss masse ideer hjem til Norge.
Nyeste kommentarer
15.10 | 15:54
Hei, noen som selger Barnevelder? Ute etter 4 høner og en hane. ...
10.10 | 00:15
Når er neste utstilling ?
30.06 | 19:24
Kan jeg slippe en liten høne inn til nyfødte kyllinger ?? Odd arne
12.01 | 11:22
Javel.